Western Red Cedar

De huizen van Canada Huis worden gemaakt van Western Red Cedar. 

Western Red Cedar

Western Red Cedar is één van 's werelds meest duurzame houtsoorten en biedt een natuurlijke weerstand tegen vocht, bederf en insecten. Red Cedar is harsvrij en krimpt een stuk minder dan andere houtsoorten. De houtsoort heeft een uniek en herkenbaar aroma. Eeuwenlang hebben de Canadese indianen van stammen als Haida, Nootka en Salishan hun totems gesneden en kano's gehakt uit de reusachtige Cedar stammen Van de draderige bast en vezelige wortels weefden zij dekens, manden en visnetten. De geurige Cedar stammen werden tot brede planken gespleten om er de wanden van hun stamhuizen mee te bekleden.Generatie op generatie gaven zij elkaar door dat Western Red Cedar van “de boom des levens” afkomstig was.

In de zeventiger jaren waaide de Amerikaans/ Canadese houtskeletbouw over naar West-Europa en wij begonnen onbehandeld Cedar toe te passen voor geveltimmerwerk (rabatdelen, channelsidings en bevelsidings).

De natuurlijke duurzaamheid staat een onbehandelde toepassing buiten toe. Denk hierbij aan: boeiboorden, dakranden, kozijnen, pergola`s , plantenkassen, tuinmeubelen, lichte constructies, windveren en dakshingles.

Het hout van deze boom is een van de langst levende en meest rot- en insectbestendige zachthoutsoorten in Noord Amerika. Hierdoor kan de boom uitgroeien tot een enorme grootte. Western Red Cedar is de enigste houtsoort die onbehandeld mag worden uitgevoerd vanuit Canada. Western Red Cedar wordt nooit aangevreten door insecten, daarom is de olie ook een goede insecten verdrijver en staat het bekend als antimot middel en weert het muggen en andere insecten. Werkt gunstig bij aandoeningen van de luchtwegen, angst en depressies.