Sansin

Natuurlijke perfectie in houtbescherming.

Onderhoud houten Red Cedar woning

Voor het onderhoud van Canadees Western Red Cedar woning adviseren wij het Canadese product Sansin.

Sansin SDF is een watergedragen beits op basis van gemodificeerde natuurlijke oliën die diep in het hout doordringt, waar het zich hecht aan de houtcellen en zo een stevige, duurzame beschermlaag vormt. Het hout gaat hierdoor veel minder werken. Afbladderen, scheuren en barsten behoren tot het verleden. Sansin SDF is een geavanceerde technologie. De basis van gemodificeerde natuurlijke oliën wordt in het hout getransporteerd door een van de meest voorkomende wonderen van moeder natuur: water. Daardoor kan Sansin SDF worden opgenomen in hout met een iets hoger vochtgehalte om zo een “ademende” en waterafstotende bescherming te geven tegen schadelijke UV-straling en andere weersinvloeden.

De houtcoatings van Sansin maken gebruik van een unieke alkydformule op waterbasis die de voordelen van zowel olie- als watergedragen coatings combineert, waardoor giftige stoffen in het milieu, zoals VOC's (vluchtige organische stoffen) die bijdragen aan de smog- en ozonafbraak, tot bijna nul worden verminderd.

Het Nederlanse bedrijf Leegwater Houtbereiding in Heerhugowaard is importeur van Sansin. Als u vraagt naar Jeroen dan kan hij u vast verder helpen. 


Wat moet u absoluut niet gebruiken....
Canada Huis heeft slechte ervaring met het product Cetol van Sikkens. We hebben dit gebruikt op een Canadees log home van Western Red Cedar. Na een aantal jaren ging het product afbladderen. Uiteindelijk hebben we het huis moeten laten stralen met Olivine Zand. Hierna hebben we de stammen geschuurd met een ronde Silicon Carbide borstel van het merk Osborn. Deze borstel gaat op een haakse slijper.